Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Reizen met je siliconen borstprothese

Reizen met je siliconen borstprothese

Amoena - reizen en vliegen met borstprothesen - luchthavenbeveiliging, screenen van luchtvaartmaatschappijen en zwarte stippen op een prothese na een vlucht

 

Heel wat vrouwen schrijven ons om te vragen of ze vliegreizen kunnen maken wanneer ze een siliconen borstprothese dragen. Het antwoord is een duidelijk 'ja', maar je moet enkele dingen op voorhand weten.

 

  • De beveiligingstechnologie van de luchthaven kan geen kwaad voor een siliconen borstprothese
  • Het is weinig waarschijnlijk dat een siliconen borstprothese het alarm van de metaaldetector laat afgaan. Maar als iets op jouw lichaam het alarm activeert, zul je onderworpen worden aan een extra onderzoek, en dat houdt mogelijk een fouillering in
  • Je mag vragen dat dat gebeurt in een private onderzoeksruimte
  • Je kunt een medische meldingskaart meenemen, waarmee je de veiligheidsdienst discreet op de hoogte kunt brengen van je medische conditie als je dat wil (het is niet verplicht). Je kunt een kaart downloaden op www.tsa.gov (merk op dat het gebruik van die kaart een reiziger niet uitsluit van de normale veiligheidsprocedures)
  • Conform de U.S. Transportation Security Administration mag van jou niet gevraagd worden of mag je toestemming niet worden gevraagd om een kledingstuk op te tillen of te verwijderen om je borstprothese te tonen, en men mag je ook niet vragen de prothese zelf te verwijderen
  • Als je ervoor kiest om je prothese of mastectomiebeha in je handbagage te steken in plaats van hem te dragen, zal die door de controle mogen gaan nadat die gecontroleerd is. De prothese en de mastectomiebeha vallen niet onder de 3-1-1-regels, die normaal van toepassing zijn op vloeistoffen, gels en aerosolen, omdat ze beschouwd worden als een medische noodzaak. 

Elk land heeft zijn eigen veiligheidsprocedures en -beleid. Daarom is het verstandig dat je je reisagent ernaar vraagt of het vooraf online nagaat als je buiten je eigen land reist.

Benefits of Swimming After Breast Surgery Amoena mastectomy swim breast form aqua wave

De Aqua Wave borstprothese is speciaal ontworpen voor in het water. Deze lichtgewicht zwemprothese is gemaakt van heldere siliconen die waterbestendig zijn en snel opdrogen.  Geleverd met een handige waterdichte tas.

Zwarte stippen op een prothese na een vlucht

 

Een ander item dat we moeten behandelen: de verandering in luchtdruk. Het is niet ongebruikelijk voor lichtgewicht siliconenborstprothesen om tijdelijke luchtbellen te ontwikkelen als ze zich op hogere hoogten bevinden waar de luchtdruk verandert.

Als u frequent vliegt, heeft u misschien wat kleine, zwarte stippen opgemerkt in uw borstprothese, vanwege de verandering in hoogte. Dit is geen defect, noch zal het de prothese schaden. In feite verdwijnen de luchtbellen meestal binnen ongeveer twee weken reizen of klimmen.

Dus maak je geen zorgen!

Lees meer: Krijg meer tips over reizen na kanker, geschreven door Karen, een overlevende van borstkanker na haar recente wereldavontuur: Hoe reis je (de wereld rond!) na borstkanker