Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land
Geschiedenis

breast prosthesis supplier Amoena

Gedurende de afgelopen 45 jaar heeft Amoena zich gericht op de ondersteuning van vrouwen wereldwijd. Als marktleider combineren we technologie met ultiem comfort, zodat we een uitgebreid assortiment beha's, badkleding, functionele kledij en borstprotheses kunnen bieden dat zich richt op de behoeften van elke vrouw. Onze weg naar marktleiderschap is begonnen met de visie en vastberadenheid van slechts één man: Cornelius Rechenberg. Zijn passie bracht de norm van de gehele borstzorgbranche ook naar een hoger niveau.

De beginjaren van Amoena

Ontwerpen en ontwikkelen van de siliconen borstprotheses

Cornelius Reichenberg begon in 1971 in het Beierse Rosenheim aan zijn studie kunststoftechnologie aan de universiteit voor toegepaste wetenschap . Nog tijdens zijn studie ging hij werken bij Anita, een fabrikant van vrouwenlingerie,  en begon te experimenteren met nieuwe materialen voor borstprotheses met als doel ze natuurlijker te laten aanvoelen. In die tijd waren de meeste protheses plastic zakjes gevuld met een vloeistof zoals olie of een pasta. Cornelius was ervan overtuigd dat er een betere manier was – feitelijk was zijn afstudeerscriptie gebaseerd op de stelling dat hij een siliconen borstprothese kon ontwikkelen. 

De beginjaren van Amoena: Tijdlijn

1975 Start van Amoena
1976 Eerste verkoopactiviteiten en installatie van productiefaciliteiten
1977 Levering van de eerste 1.000 borstprotheses aan Basko-CAMP
1978 Oprichting van de eerste dochtermaatschappij in de Verenigde Staten. 

Eerste verkoopactiviteiten

Cornelius realiseerde zich dat de siliconen borstprothese meer potentieel had om in de behoeften te voorzien van vrouwen die borstchirurgie hadden ondergaan. Maar hoewel hij de siliconen prothese positioneerde als een heel verkoopbaar product hadden de producenten geen belangstelling. Toch liet hij zich daardoor niet uit het veld slaan. Met de hulp van zijn broers bedacht hij nieuwe fabricagemethoden (waarbij hij vaak gebruikmaakte van het keukengerei van zijn moeder) en reisde het daaropvolgende jaar dwars door Duitsland om zijn borstprotheses aan de man te brengen in winkels voor medische hulpmiddelen. Amoena debuteerde op haar eerste beurs, IGEDO, in september 1976. Zonder geld voor een professionele stand zamelden Cornelius en zijn broers geld in en gebruikten meubels van de lokale boeren uit Beieren. Ze verkochten wel alle meubels maar geen enkele borstprothese! 

Doorbraak

amoena historyDe doorbraak kwam een jaar later toen Basko-CAMP, een internationale leverancier binnen de gezondheidszorg, om een tweede presentatie vroeg. Ze plaatsten een bestelling voor 1.000 protheses en door dag en nacht te werken kon Cornelius deze bestelling leveren. Een jaar later werd Amoena geïntroduceerd op de Amerikaanse markt, door een dochtermaatschappij op te richten in Atlanta. In 1980 was Amoena nog steeds een klein bedrijf maar wel een dat op het punt stond te gaan groeien dankzij Cornelius' doorzettingsvermogen en streven naar innovatie.

Gerelateerde artikelen