Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Waarom bestaan er speciale prothesebeha's?

Vrouwen die een borstprothese of shaper dragen, kunnen ervoor kiezen een prothesebeha te dragen. Deze heeft een speciale snit en eigenschappen, afgestemd op de behoeften van een vrouw na een borstoperatie. Zo komt de beha bijvoorbeeld meestal iets hoger, om eventuele littekens te verbergen, en zijn de schouderbandjes iets breder of gewatteerd, om zo geen onnodige druk te geven op de schouders. Dit is vooral gunstig bij lymfoedeem in schouders of nek.

Ons doel is om elke vrouw die een borstoperatie heeft ondergaan een individuele aanpassing te bieden met een borstprothese of shaper, zodat ze zich 100% comfortabel voelt. Dit geldt natuurlijk ook voor ons textiel. Onze lingerie, badmode en vrijetijdskleding worden ontworpen op ons hoofdkantoor in Raubling (Duitsland) en zijn afgestemd op de individuele behoeften van vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Na een borstoperatie is een beha immers meer dan alleen ondergoed. Voor alle vrouwen maakt een beha deel uit van de persoonlijke gezondheidszorg en selfcare. Het is belangrijk dat vrouwen zich ook na een borstoperatie en eventuele bijkomende therapie prettig voelen in hun kleding. Ons textiel is speciaal ontworpen in vergelijking met conventioneel textiel, waardoor het veel comfortabeler is en ervoor zorgt dat de borstprothese of shaper goed op zijn plaats blijft. Naast het hoogste draagcomfort hebben alle beha’s en badmode onzichtbare hoesjes in de cups waar de borstprothese of shaper in past. Het decolleté komt meestal iets hoger, om eventuele littekens of brandwonden te verbergen. Bij sommige modellen kan je zelf het decolleté bepalen (iets hoger of iets lager uitgesneden) door middel van een mooi lintje. De schouderbandjes zijn vaak iets breder of gewatteerd. Vooral bij lymfoedeem zorgt dit ervoor dat er geen onnodige druk of pijn in de schouders en nek wordt ervaren. Dit geldt ook voor de zijkanten en achterkanten van de beha’s, die bij sommige modellen iets breder zijn, om verlichting te bieden bij lymfoedeem. Ook bevatten sommige beha’s het materiaal Coolmax wat voor een aangename lichaamstemperatuur zorgt de hele dag door, ook bij veel zweten of opvliegers.

Kortom, een prothesebeha is geen overbodige luxe, en komt in veel kleuren, modellen, maten en prints. Beha’s en badmode van Amoena zijn perfect afgestemd op de borstprothesen en shapers van Amoena en bieden vrouwen na een borstoperatie een visueel symmetrisch resultaat met maximaal comfort.

Ontdek onze lingeriecollectie en badmodecollectie.