Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Wat zijn siliconen in onze borstprothesen en shapers?

Amoena vervaardigt haar producten onder strikte voorwaarden, volgens ISO 13485 voor medische hulpmiddelen. Deze norm garandeert een hoge productkwaliteit en veiligheid voor gebruikers. Amoena borstprothesen en shapers zijn gemaakt van twee materialen die zacht zijn voor de huid: siliconen en PU-film (Polyurethaan).

Siliconen & PU-film

Siliconen worden synthetisch geproduceerd uit de natuurlijke grondstoffen zand en koolstof. Ze bieden verschillende voordelen: siliconen zijn huidvriendelijk, zacht, waterafstotend en zeer goed bestand tegen chemicaliën en hitte. Dit betekent dat borstprothesen en shapers zich snel aanpassen aan de lichaamstemperatuur. Amoena ontwikkelt en formuleert haar eigen siliconengel op basis van rauwe siliconen grondstoffen. De kwaliteit hiervan wordt zorgvuldig getest. De term ‘PU-film’ verwijst naar een extreem duurzame en hoogwaardige film die qua zachtheid en flexibiliteit sterk lijkt op de huid. Biocompatibiliteitstesten volgens ISO 10993 hebben aangetoond dat de film geen allergische reacties of huidirritatie veroorzaakt. Met deze ultradunne en duurzame film is de siliconen borstprothese of shaper zeer vriendelijk voor huid en lichaam. Alle Amoena producten, of ze nu zelfklevend, bijzonder zacht of licht in gewicht zijn, zijn bedekt met een SuperSoft-film. Deze fijne folie heeft een natuurlijke, zijdeachtige uitstraling en is extreem flexibel en zacht.

InTouch
InTouch
Zacht en natuurlijk dankzij InTouch-siliconen, een speciale siliconenformule gecombineerd met een matte en zachte film die ervoor zorgt dat de borstprothesen en shapers er zo natuurlijk mogelijk uitzien en aanvoelen.
Contact technologie
Amoena Contact borstprotheses en shapers hechten direct op de huid zonder enige andere toevoegingen dankzij onze speciale Contact-siliconen. De borstprothesen en shapers kunnen op elk moment worden verwijderd zonder sporen achter te laten. Het gestructureerde oppervlak met 3D-parels zorgt voor een optimale kleefkracht, omdat het hechtoppervlak door deze structuur wordt vergroot.
Ontdek onze Contact prothesen en shapers
Adapt Air luchtkamertechnologie
De gouden standaard in borstprothesen en shapers voor een individuele pasvorm en een perfecte symmetrie. Onze innovatieve en bekroonde luchtkamertechnologie van de Adapt Air borstprothesen en shapers maakt individuele en gemakkelijke volumeaanpassing mogelijk voor een pasvorm op maat. Dit is vooral interessant bij vrouwen die schommelen in gewicht (en dus soms iets meer of net iets minder volume nodig hebben in de prothese of shaper), bij ongelijk littekenweefsel doordat de luchtkamer zich vormt naar jouw silhout, bij zwelling door lymfoedeem doordat de prothesen en shapers heel licht zijn of bij expandertherapie in aanloop naar een borstreconstructie.
Ontdek onze Adapt Air prothesen en shapers