Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Amoena Contact borstprothese - Veelgestelde vragen (FAQ's)

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Contact-borstprotheses!

Kan ik Amoena Contact ook dragen als traditionele borstprothese? 

Ja, Amoena Contact wordt geleverd met een afdekdoekje voor momenten waarop u de prothese niet-klevend in de cup van uw beha wenst te dragen. Het afdekdoekje bevat een beschermende folie voor de kleeflaag.

Hoe kan ik maximaal kleefvermogen verkrijgen van mijn Contact-borstprothese? 

Regelmatig schoonmaken direct na het dragen biedt de beste garantie dat uw Contact goed blijft kleven. Bovendien merken we bij sommige vrouwen op dat de Contact beter blijft kleven wanneer zij ze regelmatig dragen in plaats van slechts af en toe. 

Blijft de Contact goed zitten zonder beha? 

Contact borstprotheses kleven goed op de huid en sommige vrouwen kunnen de prothese dragen zonder ondersteuning van een beha. Voor een compleet zeker gevoel in elke situatie raden wij echter aan om uw Contact met een beha te dragen.

Hoe lang gaat het zelfklevende oppervlak mee?

De kleefkracht blijft gemiddeld 12 - 14 maanden behouden, afhankelijk van draagfrequentie, verzorging en huidtype. Dit is een buitengewoon lange levensduur, aangezien u de borstprothese tot 16 uur per dag rechtstreeks op de huid kan dragen! Na lang en intensief gebruik verzamelen zweet- en huiddeeltjes zich op het zelfklevende oppervlak, waardoor de kleefkracht geleidelijk kan verminderen.

Kan ik Contact dragen tijdens het zwemmen? 

Ja, maar het kleefvermogen kan beperkt zijn. Bij ongelijke littekens kan er water tussen de borstprothese en de huid komen, waardoor het kleefvermogen vermindert. Amoena Contact wordt niet beschadigd door zout of chloorwater, maar moet wel meteen gebruik in het water gereinigd worden met Amoena Soft Cleanser.

Hoe belangrijk is het om regelmatig het zelfklevende oppervlak schoon te maken? 

Wanneer je de borstprothese afneemt, blijven er huiddeeltjes op het zelfklevende oppervlak zitten. Daarom moet u het zelfklevende oppervlak elke keer schoonmaken nadat u de prothese hebt gedragen of wanneer de kleefkracht minder wordt. Dagelijks grondig reinigen reactiveert het kleefvermogen en is daarom de beste manier om ervoor te zorgen dat de borstprothese stevig op haar plek blijft zitten.

Waarom is het belangrijk om de Amoena Contact borstprothese schoon te maken met  protheseverzorgingsproducten van Amoena?

Protheseverzorgingsproducten van Amoena zijn specifiek ontwikkeld voor het reinigen van de Amoena Contact borstprothese. Andere verzorgingsproducten kunnen de hechting van de Contact borstprothese verminderen.

Hoe reinig ik de Amoena Contact borstprothese? 

Het reinigen van Contact is eenvoudig en snel. Gebruik de Soft Cleanser en de zachte borstel, die met Contact worden meegeleverd, en laat vervolgens aan de lucht drogen of gebruik een haardroger op een lage temperatuur.

Is de Contact borstprothese getest?
Ja, Amoena's beleid is dat alle nieuwe producten grondig worden getest door vrouwen die een borstoperatie hebben gehad.