Skip to main content
0
Navigation

Ga terugVeelgestelde vragen (FAQ's)

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Contact-borstprotheses!

Kan Amoena Contact ook worden gedragen als traditionele borstprothese? 
Ja, Contact wordt geleverd met een achterafdekking zodat u de prothese los in de cup van uw beha kunt dragen als u ze niet als zelfklevende borstprothese wilt dragen. 

Hoe krijg ik maximaal kleefvermogen bij mijn Contact-borstprothese? 
Regelmatig schoonmaken direct na het dragen biedt de beste garantie dat uw Contact goed blijft kleven. We raden ook aan om uw huid voor te bereiden met Amoena-Tonic en dat u de Contact in een goed passende beha draagt. Bovendien lijkt het erop dat bij sommige vrouwen de Contact beter blijft kleven als de prothese op regelmatige basis wordt gedragen in plaats van sporadisch. 

Blijft de Contact zitten zonder beha? 
Contact-borstprotheses blijven goed op de huid kleven en sommige vrouwen kunnen hem dragen zonder ondersteuning van een beha. Voor complete zekerheid in alle situaties raden wij echter aan om uw Contact in een beha te dragen.

Hoe lang gaat het zelfklevende oppervlak mee? 
De kleefkracht blijft gemiddeld 12 - 14 maanden behouden, afhankelijk van draagfrequentie, verzorging en huidtype. Dit is een uitzonderlijk lange levensduur, omdat de borstprothese wel 16 uur per dag rechtstreeks op de huid kan worden gedragen! Na lang en intensief gebruik verzamelen zich zweet en huiddeeltjes op het zelfklevende oppervlak, waardoor de kleefkracht geleidelijk minder wordt. 

Kan de Contact tijdens het zwemmen worden gedragen? 
Ja, maar het kleefvermogen kan minder worden. Bij ongelijkmatige littekens kan soms water tussen de borstprothese en de huid komen waardoor het kleefvermogen vermindert. De Amoena Contact heeft geen last van zout of chloorwater, maar moet wel meteen na het dragen in het water worden gewassen met zacht reinigingsmiddel van Amoena. 

Hoe belangrijk is het om elke dag het zelfklevende oppervlak schoon te maken? 
Wanneer je de borstprothese afneemt, blijven er huiddeeltjes op het zelfklevende oppervlak zitten. Daarom moet u het zelfklevende oppervlak elke keer schoonmaken nadat u de prothese hebt gedragen of wanneer de kleefkracht minder wordt. Grondig, dagelijks schoonmaken reactiveert het kleefvermogen en is daarom de beste manier om ervoor te zorgen dat de borstprothese stevig op haar plek blijft zitten.

Waarom is het belangrijk om de Amoena Contact-borstprothese schoon te maken met huid- en protheseverzorgingsproducten van Amoena?
Huid- en protheseverzorgingsproducten van Amoena zijn ontwikkeld voor gebruik met het zelfklevende oppervlak van de Contact-borstprothese. Stoffen die huidirritatie kunnen veroorzaken zijn bewust weggelaten. Andere huid- en protheseverzorgingsproducten kunnen de hechting van de Contact-borstprothese verminderen. 

Hoe maak ik de Amoena Contact-borstprothese schoon? 
De Contact schoonmaken gaat snel en eenvoudig. Gebruik gewoon het zachte schoonmaakmiddel en de borstel die met de Contact worden meegeleverd en laat aan de lucht drogen of gebruik een haardroger op een lage temperatuur. 

Is de Contact getest?
Amoena's beleid is erop gericht dat alle nieuwe producten zeker grondig werden getest door vrouwen die geopereerd zijn aan de borst.