Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Naaste verwanten: Comfort+ en de astronauten

Een kijkje in de geschiedenis van Comfort+ en de relatie met de grootste prestatie van de mensheid

Naaste verwanten: Comfort+ en de astronautenU hoort waarschijnlijk geen opwindend crescendo van trompetten en pauken wanneer u 's morgens u Comfort+-prothese in u beha legt. Maar dat zou wel kunnen als u van filmmuziek houdt, want Comfort+ heeft een link met één van de meest vergaande en belangrijke prestaties in de geschiedenis van de mensheid: de verovering van de ruimte

Comfort+ werd geboren uit een trotse samenwerking met Outlast® Technologies. Het maakt gebruik van fase-overgangsmateriaal (PCM) dat warmte absorbeert, opslaat en vrijgeeft voor een optimaal thermisch comfort. Dit PCM werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de NASA om te gebruiken in de ruimtehandschoenen waarmee astronauten werden beschermd tegen extreme temperatuurschommelingen. Het PCM is nu geïntegreerd in allerlei verschillende toepassingen en producten die we dagelijks kunnen tegenkomen.

Wat maakt het verschil bij Outlast? Het is proactief.

Outlast-technologie biedt extra gevoelscomfort, zowel voor astronauten als in Amoena-protheses en -kleding doordat zij proactief het ophopen van warmte en vocht stuurt. Een belangrijk verschil van Comfort+ is dat het een voorspellende technologie is: zij regelt de temperatuur nog voor het lichaam begint te zweten, in tegenstelling tot reactieve technologieën die pas het vocht afvoeren nadat het lichaam is begonnen met zweten. 

Met andere woorden, Comfort+ gaat verder.

Vijfendertig jaar geleden, toen de eerste siliconen protheses werden ontwikkeld, richtte Amoena zich vooral op het ontwikkelen van een vorm en zachtheid die zo sterk mogelijk op een natuurlijke borst leek. Maar we zijn verder gegaan dan de bestaande situatie. Vrouwen vertelden ons dat het warm werd tussen de prothese en hun borstwand, dus gingen we verschillende methoden testen om het probleem te verzachten. In 2008 gingen we een partnerschap aan met Outlast en introduceerden en patenteerden de Comfort+-prothese. In tegenstelling tot andere oplossingen hebben Comfort+-protheses de volgende eigenschappen:

  • Absorberen – ze nemen warmte weg van de borstwand; 
  • Opslaan – ze houden de warmte vast in de prothese tot de temperatuur daalt; en
  • Vrijgeven – ze geven de warmte terug aan het lichaam zodat de lichaamstemperatuur vrijwel constant blijft tijdens het dragen. 

Tegenwoordig passen we deze temperatuurregulatie niet enkel toe op borstprotheses, maar ook op sommige kledingstukken en mode artikelen. 

Voortdurende prestaties

Wij zien het zo: Het beste dat ooit met borstprotheses is gebeurd, is nauw verwant met één van de grootste avonturen in de menselijke geschiedenis. Dit is meer dan een comfortabele oplossing waarmee u uw dagdagelijkse leven aangenamer kunt maken - het is een historische prestatie. 


 Wilt u zeker weten dat u altijd op de hoogte blijft van onze nieuwste uitgaven, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.