Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Littekencompressietherapie

Onze CuraScar-kledingstukken zijn ideaal voor vrouwen die een borstreconstructie hebben ondergaan met eigen weefsel. Elke operatie leidt in een bepaalde mate immers tot littekens. Het risico op overmatige littekens op de plaats waar weefsel is verwijderd, wordt aanzienlijk geminimaliseerd door het gebruik van een littekencompressiekledingstuk.

Compressiekleding wordt ingezet als onderdeel van een therapeutische benadering van littekentherapie. Wanneer ze vroeg in de behandelingsfase worden gebruikt, kunnen CuraScar-kledingstukken het wondgenezingsproces ondersteunen en een succesvol chirurgisch resultaat helpen verzekeren.

Compressie bij littekentherapie

Compressie bij littekentherapie betekent dat er een druk wordt uitgeoefend op het gesloten wondgebied door middel van compressiekleding. Dit vermindert de toevoer van bindweefsel naar de wonde waardoor je minder littekenvorming krijgt. Het extra toevoeren van bindweefsel naar een wondgebied is een natuurlijke reactie van ons lichaam, maar kan dus voor overmatige littekens zorgen. Door middel van compressie kunnen we dit tegengaan. Als gevolg zal het litteken platter en vager zijn.

WAAROM KIEZEN VOOR CURASCAR KLEDING?
1. Snelle beschikbaarheid en nauwkeurige maatvoering
2. Hoogwaardig vakmanschap zonder lastige naden dankzij innovatieve bindingstechnologieën die de lymfestroom niet hinderen
3. Je kan knippen in het materiaal indien nodig voor drainagetubes
4. Ademende materialen die zacht zijn voor de huid en maximaal comfort bieden. Dit is belangrijk omdat je de compressiekleding consequent moet dragen voor een bepaalde tijd
5. Onze compressiekleding oefent medisch effectieve druk uit (20-23 mmHg) om het littekengenezingsproces te ondersteunen 

Panty Panty – korte compressiebroek
De panty biedt medisch effectieve compressie op de buik om de litteken-/wondgenezing te verbeteren totdat het litteken geneest. De 2 ritsen aan de zijkanten vergemakkelijken het aan- en uittrekken. Het ademende materiaal is Oeko-Tex gecertificeerd.

Lees meer
Bermuda Bermuda – lange compressiebroek
De bermuda biedt medisch effectieve compressie op de buik en benen om de litteken-/wondgenezing te verbeteren totdat het litteken geneest. De 2 zijritsen zorgen voor gemakkelijk aan- en uitkleden. Het ademende materiaal is Oeko-Tex gecertificeerd.

Lees meer
Belly Bandage Buikband – compressieband voor de buik
De compressieband voor de buik biedt medisch effectieve compressie om de litteken-/wondgenezing te verbeteren totdat het litteken geneest. De drie verstelbare klittenbandsluitingen zorgen voor gemakkelijk openen en sluiten en dus een flexibele pasvorm.

Lees meer