Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Welk badpak past bij mijn lichaamsvorm?

Combineer zwemkleding van Amoena met je lichaamstype: ben je een A, O, V of X-vorm? Ontdek het en vind je beste match!

Amoena mastectomie zwemkledij voor 4 lichaamstypes

Zelden tonen we zo ons figuur als wanneer we een badpak dragen. Maar wat ook je borst-, buik-, heupomtrek is, je goed voelen in een badpak betekent niet dat je een afgetraind lichaam moet hebben, enkel de juiste badkleding. Hier bespreken we de 4 meest typische lichaamsvormen en welke badkleding het meest flatterend is voor elk.

 

1.  A-vorm

Je bovenlichaam is smaller dan je heupen en je dijen. Sommige mensen noemen dit een driehoek- of peervorm.

Welke badkledingstijlen zijn geschikt bij de A-lichaamsvorm? Zoek naar zwemkleding en tankinis in felle kleuren om je bovenlichaam te benadrukken, samen met opvallende patronen of details op de bovenste helft. Als je de voorkeur geeft aan bikini's, hoe subtieler, hoe beter, dus zoek naar ontwerpen in slechts één kleur.

Amoena badkläder med protesficka  för breda höfter- A, triangel- eller päronformad kropp


Amoena beveelt aan:  Als je een A-vorm hebt, draag dan de éénkleurige Cocos bikini of een loszittende tankinitop zoals de Ayon.

 

2.  O-vorm

Als het midden van je lichaam (je middel en borst) een beetje voller is en je benen vrij slank zijn, dan ben je een O-vorm, ook bekend als de appel. 

Welke badkledingstijlen zijn geschikt bij de O-lichaamsvorm?   Een zwempak uit één stuk verlengt je bovenlichaam visueel en verticale strepen, donkere kleuren en lichte plooien of draperingen aan de zijkanten, laten je er geweldig uitzien. Een tankini is ook een goede keuze als je een O-lichaamsvorm hebt. Als je een volledige cupbedekking leuk vindt, overweeg dan een badpak of een bikinitop met brede bandjes of een tankini met een driehoekige of halterhals top. 

Tips: Als je je wat ongemakkelijk voelt over je buik, kun je een badpak proberen met een drapering voor een vormgevend effect, of een sarong om rond je heupen te binden.


 

Amoena badkläder med protesficka för smala ben -  O eller äppelformad kropp

 

Amoena beveelt aan: Als je een O-vorm hebt, overweeg het Ayon Half body badpak.

 

3.  V-vorm

Als je brede schouders hebt, een volle buste, smalle heupen en taille, en slanke benen heb je waarschijnlijk een V-lichaamsvorm - ook wel een omgekeerde driehoek genoemd.

Welke badkleding past bij de V-lichaamsvorm?  Focus je op je onderste helft. Wanneer je je heupen accentueert met patronen, felle kleuren of ruches, zie je ze een beetje breder en meer in balans met je schouders. Bikinibroekjes die aan de zijkanten zijn vastgebonden en zwemkleding kunnen er ook prachtig uitzien.

 

Amoena badkläder med protesficka för breda axlar,fyllig byst och smala höfter - V eller upp och ner vänd triangel

 

Amoena beveelt aan: De vloeiende lijnen van de Ayon Sarong glijden over je middel en heupen om je mooie vorm te benadrukken

 

4.  X-vorm

Je bent gelijkmatig geproportioneerd met een smalle taille. Je lichaamsvorm wordt vaak een zandloper genoemd. 

Welke badkleding past bij een X-lichaamsvorm?  Bijna elke stijl zal je flatteren, maar in het bijzonder de ontwerpen waar je taille benadrukt wordt en je buste voldoende ondersteund. Je zou kunnen overwegen om je zandloperfiguur te benadrukken met een badpak of bikini met hoge taille. Beide zijn bijzonder flatterend.. 

 

Amoena badkläder med protesficka för smal midja – X eller timglasformad

Amoena beveelt aan : Het moeilijkste deel voor X-vormen is kiezen! We houden ontzettend van onze felgekleurde ééndelige badpakken, zwemjurken en tankinisets.

 


Illustrations: Sandy Braun