Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Sportbeha's voor na de operatie

Een kort lijstje met de belangrijkste voordelen van een actief leven, mocht je dat nodig hebben.

3 ideeën om je lichtvoetigheid terug te krijgen

We willen je weer op de been helpen, dus hier is een klein lijstje met de belangrijkste voordelen van actief leven, mocht je dat nodig hebben.

We weten allemaal dat we moeten bewegen. Zelfs op dagen dat we daar helemaal geen zin in hebben. Ook al is het maar tien minuten achter elkaar. Maar er is altijd wat anders te doen en we moeten ons er telkens weer toe zetten. Zelfs wie trouw sport, kan ziek of gewond raken, en dan moet je een paar weken of zelfs maanden het rustig aan doen, waarna het dubbel zo moeilijk is om weer serieus aan de slag te gaan.

Maar laten we niet vergeten dat we geen machines zijn! Dus hou dit korte, heel redelijke lijstje bij de hand: drie handige tips om op je motivatieprikbord te prikken: een snelle handleiding om opnieuw op te starten als dat nodig is.

 • Je lichaam zal weer weten hoe goed dat beetje extra zuurstof aanvoelde!
  Als je bedacht bent op hoe je je voelt na een stevige wandeling, portie fitness of zwempartij, dan zul je merken hoe GOED dat voelt! Oké, het was misschien even wat minder toen je die helling op moest of aan het 20e baantje begon. (En luister altijd naar je lichaam als dat zegt dat genoeg genoeg is.) Maar daarna... Je lichaam vindt het heerlijk! Hou het in gedachten.

  P.S. Je lichaam voelt zich extra goed al je het goed ondersteunt tijdens het sporten. Draag geschikte schoenen en uitrusting: Amoena's postoperatieve sportbeha's bieden een laag gewicht of een goede ondersteuning zodat je altijd de goede ondersteuning hebt, of je nu recreatief of intens gaat sporten.


 • Je gaat actief werken aan het beperken van het risico op terugkeer. 
  Je kunt niet alles onder controle houden of voorkomen, maar onderzoek wijst uit dat de risico's lager zijn voor wie fysiek actief is.

 • Je hoeft het natuurlijk niet alleen te doen.
  We moeten allemaal bewegen, dus waarom vraag je niet iemand om mee te doen? Of volg les en vind nieuwe vrienden. Sporten hoeft niet saai en eenzaam te zijn. (Pas het in wanneer je maar kunt, maar misschien wil je collega ook wel 10 minuten lopen voor de lunch?)

Wat je ook doet, vergelijk jezelf alsjeblieft niet met anderen. Geniet van je bezigheid en houd het in je agenda omdat het gewoon leuk is!