Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Heerlijk voor je gezondheid: Radijs- en farrosalade

Probeer een eenvoudige lentesalade met geroosterde groenten

Roasted Radish and Farro Salad RecipeFarro is een oude zachte graansoort die vaak in Italië wordt gebruikt in soepen en salades. Deze wordt zelfs in de plaats van rijst gebruikt om een bepaald type risotto te maken, dat farrotto wordt genoemd. De heerlijke nootachtige smaak van farro zorgt voor een fantastische basis om salades met bereide groenten aan te vullen; deze is vooral smakelijk tijdens een chemobehandeling.

Ingrediënten:

  • 2 koppen (380 g) farro, gespoeld
  • 1 bos radijsjes met groene puntjes, goed afgespoeld
  • 2 eetlepels olijfolie, apart
  • Zout en peper, naar eigen smaak
  • 1 teentje knoflook, geplet en gepeld
  • 2-3 eetlepels citroensap

Aanwijzingen:

Doe de farro in 1,5 l water en voeg een snuifje zout toe. Breng aan de kook, dek dan af en laat het 30 minuten pruttelen of tot het graan goed doorgekookt is. Giet af, doe het dan in een grote kom.

Verwarm de oven intussen voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snij het loof van de radijzen, hak ze fijn en leg ze opzij. Snij de wortels van de radijzen in vieren en vermeng ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Verdeel gelijkmatig over het bakpapier en rooster 20-30 minuten in de oven of tot ze bruin en zacht zijn.

Doe de andere eetlepel olijfolie en een teentje knoflook in een koekenpan met het vuur op middelmatig. Voeg het loof van de radijzen toe zodra de knoflook goudkleurig wordt en bak alles al roerend gedurende 3 minuten. Verwijder de knoflook en giet de groenten in de gekookte farro.

Wanneer de radijzen geroosterd zijn, meng ze door de farro en het radijzenloof. Roer het citroensap erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Warm of op kamertemperatuur opdienen.

 


Met dank aan CookForYourLife.org Recept overgenomen met toestemming. Fotografie ©Joe Gaffney.