Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Op zoek naar een oplossing voor ongelijke borsten?

Verschil in cupmaat? Probeer de Amoena shaper die zich perfect aanpast aan uw lichaam

Aan alle vrouwen met ongelijke borsten of een verschil in cupmaat: je bent niet alleen. Wij bij Amoena zijn vastbesloten om het bewustzijn rond borstasymmetrie te vergroten. We willen meer vrouwen helpen om niet-chirurgische oplossingen te ontdekken. Siliconen shapers zoals Balance Adapt Air zijn een zachte en niet-invasieve oplossing voor het herstellen van symmetrie na een borstoperatie, of  bij het optreden van asymmetrie na meerdere biopsieën, borstreconstructie of van nature uit. Asymmetrie komt vaker voor dan je denkt en er bestaat een oplossing voor.

Ongelijke borsten? Vind je symmetrie terug.

Ongelijke borsten... het is niet altijd een makkelijk onderwerp om over te praten. Maar bij veel vrouwen die borstkanker hebben meegemaakt, treden na verloop van tijd ongelijkheden in de borsten op. Borstasymmetrie begint vaak kort na het behandelings- en herstelproces. Het is niet alleen emotioneel belastend, maar kan ook leiden tot fysieke problemen wanneer de asymmetrie zeer uitgesproken is. In deze gevallen kan het verschil in gewicht mogelijk leiden tot een slechte houding, wat op zijn beurt kan leiden tot spanning in nek, schouders en rug.

Lees verder en ontdek wat een shaper voor jou kan betekenen.

Waarom zou ik een shaper dragen? 

Borstasymmetrie komt vaak voor na een borstsparende operatie of reconstructie. Voor veel vrouwen begint de asymmetrie meestal niet lang na het behandelings- en herstelproces en kan dit een impact hebben op hun kwaliteit van leven.


Naast emotionele impact kunnen vrouwen ook last hebben van spanning en pijn in de rug, schouder of nek veroorzaakt door de disbalans in het gewicht. Velen ervaren irritatie en ongemak omdat hun beha niet meer past zoals vroeger. In tegenstelling tot wat veel vrouwen denken, hoef je niet per se opnieuw een operatie te ondergaan. Een siliconen shaper is een niet-invasieve oplossing om symmetrie te herstellen en je zelfvertrouwen weer op te bouwen. 

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om een beha te dragen die goed zit. Hier lees je meer over hoe een beha hoort te zitten en welke eigenschappen de Amoena beha's speciaal maken.  

    
  zonder shaper →met Balance Adapt Air

  Wat is een shaper?

  Shapers zijn siliconen opvullers die je op je huid of in het hoesje van je beha draagt om de visuele symmetrie van de borsten te herstellen. Er zijn veel verschillende maten en vormen dus we raden je aan een bezoekje te brengen aan een Amoena verkooppunt om de shaper te vinden die perfect bij je past. Onze shapers zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen die zorgen voor een uitzonderlijk natuurlijke pasvorm en gevoel. Bovendien bevatten ze onze Comfort+ technologie: deze absorbeert, bewaart en geeft lichaamswarmte af om schommelingen in de lichaamstemperatuur te helpen reguleren en in evenwicht te brengen voor ultiem comfort, de hele dag door.

  Voor wie zijn shapers bedoeld?

  Shapers zijn een goede oplossing:

  • Bij natuurlijke borstasymmetrie
  • Na een borstsparende operatie
  • Na meerdere biopsieën
  • Na een reconstructie waar na verloop van tijd asymmetrie is ontstaan
  • Tijdens expander-therapie, voorafgaand aan een reconstructie

  Hoe verkrijg ik een shaper?

  1. Maak eerst een afspraak met je arts en vraag om een voorschrift.
  2. Zoek daarna een Amoena verkooppunt bij jou in de buurt, waar de gespecialiseerde verkopers jou verder helpen. 
   Vind hier je dichtstbijzijnde verkooppunt »

   

  Hoe draag ik een shaper?

  Het dragen van een shaper is makkelijk en comfortabel. Je kunt de shaper in een goed passende beha direct op de huid dragen. We raden aan om een Amoena beha te dragen: het speciale ontwerp (iets hoger aan de voorkant en zijkanten) zorgt ervoor dat de shaper mooi op zijn plaats blijft.

  De shaper die zich perfect aanpast aan jouw silhouet

  Balance Adapt Air is onze meest innovatieve shaper tot nu toe. Hij is ontworpen met een luchtkamer waardoor het gemakkelijk is om de shaper aan jouw behoeften aan te passen. Gebruik gewoon het pompje om de pasvorm en het volume van de shaper te verfijnen totdat deze past bij de natuurlijke ronding van jouw borst en comfortabel tegen je huid zit. Balance Adapt Air is vooral geschikt wanneer je te maken hebt met een oneffen littekengebied, gewichtsschommelingen of zwelling door lymfoedeem.

   

         
       

   Balance Adapt Air Medium Delta
   Meer info »

   

   Balance Adapt Air Special Varia
  Meer info »

   

   Onze innovatieve Adapt Air technologie is
  bekroond met twee onderscheidingen.

  Waarom zijn shapers de oplossing?

  Tegenwoordig wordt 70 - 80% van alle borstkankers behandeld met een borstsparende therapie. De tumor wordt verwijderd en er wordt zoveel mogelijk natuurlijk borstweefsel behouden. Hierdoor kan asymmetrie ontstaan. Er is een eenvoudige en niet-chirurgische oplossing: shapers. 

  De mate en het type asymmetrie verschilt van persoon tot persoon. We bieden een uitgebreid assortiment shapers aan om aan specifieke behoeften te voldoen: 


  We raden je aan om een Amoena verkooppunt in je buurt te bezoeken en een afspraak te maken met iemand die je helpt bij het vinden van de juiste maat en vorm om uw symmetrie terug te krijgen. 
  Vind hier je dichtstbijzijnde verkooppunt »

  Delta

  De ideale keuze om ontbrekend volume over de hele borst te compenseren.

  Ellipse

  De ideale keuze om volume onderaan de borst te compenseren. Duwt de hele borst een beetje omhoog.

  Oval 
   

  Een shaper die kleine verschillen in cupvolume opvangt. Kan zowel horizontaal als verticaal worden gedragen.

  Varia
    

  Een veelzijdige shaper die op verschillende manieren kan worden gepositioneerd. 

   

  Als je meer wilt weten over onze verschillende shapers, bekijk dan hier ons hele assortiment »  Als je meer wilt weten over onze verschillende shapers, bekijk dan hier ons hele assortiment »


   

  Als je geïnteresseerd bent in een shaper, neem dan ook eens een kijkje naar onze Amoena beha's. Deze houden de shaper op zijn plaats dankzij het ontwerp met hogere snit aan de voorkant en aan de zijkanten.