Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Hervonden kracht

Suzannes pad werd vergezeld door hartzeer en depressie maar ook door grote kracht!

Een aflevering uit onze serie uit het tijdschrift Amoena Life: Suzanne onderging in 2000/2001 een bilaterale mastectomie. Haar leven veranderde daarna radicaal.
 

Suzanne realiseert zich dat ze qua vergoedingen een van de meer gelukkige vrouwen is: haar operaties en behandelingen vielen onder de ziektekostenverzekering van haar werkgever en werden vergoed door een bekende Amerikaanse verzekeringsmaatschappij. Maar ze ondervond allerlei problemen met de levering van haar zorg. "Ik herinner me vaag dat ik een telefoontje [na het mammogram] kreeg met de mededeling 'verdacht, maar geen kanker'", zegt ze. Suzanne kreeg die mededeling nog twee keer, maar na verschillende extra onderzoeken vroeg een chirurg die ze nog niet eerder had gezien haar plotseling: "Wat gaan we doen aan uw borstkanker?" 

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat ze geschokt was.

Net als veel vrouwen ondervond ze hartzeer en depressie, maar uiteindelijk ook nieuwe kracht. Suzanne is weg bij haar man die haar niet ondersteunde, raakte meer dan 44 kg gewicht kwijt en ging tot volle genoegen Amoena Contact-borstprotheses dragen. Ondanks dat ze 12 jaar lang 'genoeg' heeft gezegd tegen ziekenhuizen en operatiekamers, onderneemt Suzanne momenteel haar tweede poging tot reconstructie. Contact-borstprotheses hielpen Suzanne haar zelfvertrouwen terug te krijgen. 
Meer over Amoena Contact