Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Doorzettingsvermogen en een hart voor anderen

Amoena is trots om haar levenslange compagnon te zijn

Al bijna 40 jaar wordt de mooie jonge vrouw op deze foto ondersteund door Amoena. Haar mastectomie aan de rechterborst vond plaats in 1977.

"Ik heb de Amoena-protheses altijd fantastisch gevonden", zegt Margie Goldberg, 81 jaar oud. Ze draagt een lichtgewicht Natura-borstprothese en vindt die zowel comfortabel als vertrouwd. "Ik heb wel eens wat anders geprobeerd, maar ik kom elke keer weer terug bij Amoena." Toen ze kortgeleden ons hoofdkantoor belde, hadden we een prettig gesprek over hoe doorzettingsvermogen en de wens om anderen te helpen haar door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Mevr. Goldberg heeft de nodige ellende meegemaakt. "Drie keer kanker, onafhankelijk van elkaar!", herinnert ze zich. Na 30 jaar rust werd ze in 2007 opnieuw gediagnosticeerd met borstkanker en onderging ze een lumpectomie en straling op haar linkerborst. Vervolgens brachten in 2009 een darmoperatie en chemotherapie haar terug van een gezonde 62 kg tot 46 kg. Op haar 76ste was dat nogal ingrijpend, maar de steun van haar man en haar goede levenshouding haalden haar erdoorheen.

...en wateraerobics. In 2014 is Margie te vinden in haar woonplaats Waco, Texas, 'in het zwembad, op doktersvoorschrift, of in het Providence', het ziekenhuis waar ze vrijwilligerswerk doet. Ze geniet drie keer per week van haar watertraining - het is behoorlijk moeilijk om haar aan de telefoon te krijgen! Je ziet dat teruggeven belangrijk is voor haar. Toen ze geen rolstoelen kon duwen als vrijwilligerswerk, vond ze iets anders om te doen: de ziekenhuiskapel netjes houden voor diensten.

We weten dat ze vol zal houden en we zijn erg blij dat we haar levenslange compagnon mogen zijn.

Amoena Natura-borstprotheses bewegen op een natuurlijke manier mee met het lichaam en worden zelfs platter als u gaat liggen.