Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

Borstkanker en de vlinder

Voor heel wat vrouwen en zeker voor sommige overleefsters van borstkanker lijkt de vlinder een verwante geest.

Breast Cancer and The ButterflyDe vlinder is een prachtig schepsel dat na een periode van intense kwetsbaarheid met nieuwe kracht en vrijheid uit zijn cocon kruipt - delicaat, dankbaar, speels en toch zo ongelooflijk licht.

Voor heel wat vrouwen en zeker voor sommige overleefsters van borstkanker lijkt de vlinder een verwante geest. - zijn reis is een ontroerende herinnering aan de periode in hun leven waarin ze geconfronteerd werden met een radicale verandering en aanpassing.

Je nieuwe lichaam

Veranderingen aan onze lichamen voelen vaak even dramatisch aan als de zich ontvouwende vleugels van een vlinder. Zie je je litteken als de eerste penseelstreek en je lichaam als een nieuw leeg canvas? Zie je je nieuwe kant als je ‘goede kant’, ben je trots op waar het voor staat en op wie je bent?

Diepere betekenis

We leven in een wereld die rijk is aan symboliek, van sport tot religie en alles daartussen. Maar waarom vinden we symbolen zo belangrijk? Misschien omdat we ons daardoor veiliger voelen, deel van een groep die ons het gevoel geeft ergens bij te horen, in staat om zonder woorden of uitleg te communiceren. Misschien begrijpen we onze eigen levens diepgaander door parallellen te trekken met symbolen, zeker degene die je in de natuur vindt, en leren ze ons onderweg waardevolle lessen.

De reis van de vlinder is bewonderenswaardig, en dat ben jij ook. Jij komt van zo ver en hebt zo veel bereikt. Wees trots, zet een stap vooruit, durf en wees mooi — en vlieg.