Skip to main content
Skip to main content
Navigation

Adapt Air borstprothese wint Red Dot Award in de categorie Product Design

nieuwe lichte borstprothese van Amoena

 

Adapt Air, ons nieuwe en innovatieve borstprothese, maakt niet alleen indruk op onze klanten met zijn perfecte pasvorm en comfort op maat, maar ook op de jury van de befaamde Red Dot Award. De Adapt Air borstprothesen werden bekroond met de Red Dot Award 2020 in de categorie Productontwerp.

 

Red Dot Award 2020 - Beste productontwerp

 

De Adapt Air borstprothese, die in oktober 2020 werd gelanceerd, is de nieuwste aanvulling in ons portfolio van hoogwaardige Amoena borstzorgproducten. De nieuwe technologie stelt hogere normen in de industrie, wat betreft borstprothesen. Vooral het concept, dat is ontworpen om het hoogst mogelijke draagcomfort en een natuurlijke uitstraling te bieden, werd benadrukt. Met een geïntegreerde luchtkamer en een speciale pomp kan een Adapt Air prothese individueel worden aangepast aan de borstwand en het natuurlijke silhouet van elke vrouw.

nieuwe lichtgewicht Amoena borstprothese

 

Dit verkort de fitting van een borstprothese, in ziekenhuizen en bij retailers. Bovendien kan een vrouw het volume zelf aanpassen, wanneer en zo vaak als ze wil, bijvoorbeeld voor meer of minder volume onder een bepaalde blouse of jurk.

De jury van de Red Dot Award heeft aan de Adapt Air de prijs voor beste Product Ontwerp toegekend. De jury was onder de indruk van het ontwerp, dat speciaal is ontwikkeld voor maximaal comfort en een natuurlijke uitstraling.

"We zijn erg trots dat we met het Adapt Air assortiment een nieuwe mijlpaal hebben bereikt in onze bedrijfsgeschiedenis. De consistente positieve reacties van onze klanten tonen duidelijk aan dat we hiermee in een behoefte hebben voorzien. Onze onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling en het hele Adapt Air team hebben geweldig werk geleverd en we zijn erg blij als zo'n gerenommeerde jury dit erkent", zei de Amoena Managing Director.

De Red Dot Award, die al sinds 1955 bestaat, bepaalt jaarlijks de beste producten. Fabrikanten en ontwerpers van over de hele wereld kunnen hun ontwerpen indienen voor de wedstrijd in 49 categorieën.

 

Nieuwe, lichte siliconen borstprothese

 

Dit hoge comfort wordt verkregen door verschillende technologieën te combineren. De "Comfort+" -technologie bevordert de regeling van de temperatuur tussen die van het lichaam en die van de prothese, waardoor transpiratie wordt verminderd. Dankzij het gebruik van gespecialiseerde en lichtere siliconen zijn Adapt Air prothesen ook verkrijgbaar in twee verschillende gewichtscategorieën, ofwel 25% ("Light") of 40% ("Xtra Light") lichter dan een standaardprothese van dezelfde grootte.

De Amoena Adapt Air borstprothesen zijn bovendien verkrijgbaar in 2 moderne cupvormen: voor een vlakke cupvorm en voor een gemiddelde cupvorm.

 

 

Sinds de uitvinding van de eerste siliconen borstprothese omhuld met een filmlaag, is het onze missie om het zelfvertrouwen van vrouwen na een borstoperatie te ondersteunen en hen te begeleiden in hun dagelijks leven.


Ontdek alles over de Adapt Air prothese: Adapt Air – Onze nieuwe, aanpasbare borstprothese

Lees meer over onze geschiedenis: Al 45 jaar ondersteunen wij het zelfvertrouwen van vrouwen