Skip to main content
Skip to main content
Winkelmandje
Zoeken
Land

10 toptips

Het is een feit: als je er goed uitziet, voel je je beter

10 Tips That Are Pretty PowerfulOok als je een kankerbehandeling ondergaat, kun je je beter voelen door er beter uit te zien. Je gezicht mooi maken is een eenvoudige manier om de controle enigszins terug te krijgen. Hier zijn tien manieren om dat voor elkaar te krijgen.

1.  Pruiken zijn een prima manier om met haaruitval om te gaan. Kies er eentje die dicht bij je natuurlijke haarkleur ligt of wees dapper en probeer iets totaal anders. Soms kan een gloednieuwe look een groot effect hebben op je houding en gevoel; nu is het moment om iets nieuws te proberen. Laat hem passen en stileren door een deskundige professional zodat je zeker weet dat hij comfortabel zit en er natuurlijk uitziet.

2.   Hoeden, sjaals en tulbanden zijn leuk om te dragen, ze zijn gemakkelijk en je kunt ze aanpassen aan je stemming. Neutrale stoffen laten je hoofdhuid 'ademen'. Wanneer je een tulband draagt, kun je verschillende looks creëren door een sjaal, broche of zelfs kunstbloemen toe te voegen.

10 Tips That Are Pretty Powerful3.  Je huid heeft extra aandacht nodig om de uitdroging door chemotherapie en bestraling tegen te gaan. Drink in ieder geval veel water om je huid weer te hydrateren. Verwen dan je huid met een zachte zeep of romige reiniger en doe er dan 's morgens en 's avonds een rijke vochtinbrenger op. Draag buiten altijd zonnebrandcrème (factor 15 of hoger) of gebruik producten met ingebouwde zonnebrandcrème. Vermijd producten met alcohol of Retin-A.

4.  Kies een vochtinbrengende foundation die dicht bij je normale huidskleur zit en maak zo je gezicht egaal. Een klein beetje doorschijnend poeder helpt om de foundation vast te zetten.

5.  Doe wat blusher op je jukbeenderen en werk naar buiten naar de oren voor een levendig, gezond uiterlijk. Als je gezicht wat pafferig is door gewichtstoename, breng dan contouren aan met bruinachtig poeder.

6.  Bekijk je wenkbrauwen goed voordat de behandeling ze aantast. Vul dan zo nodig de wenkbrauwen in of creëer ze met veegjes kleur die je opborstelt met een wenkbrauwborsteltje of met een potlood. Kies een tint die past bij je natuurlijke haarkleur. Maak de wenkbrauw dikker bij de binnenhoeken en dunner naar buiten toe.

7.  Laat je ogen stralen met oogschaduw. Breng schaduw aan over het hele ooglid en voeg een lichtere kleur toe net onder de boog van de wenkbrauw. Maak af met de donkerste kleur in de rimpel om de natuurlijke vorm van je ogen te benadrukken. Veeg goed uit om het effect te verzachten.

8.  Suggereer volle wimpers met vloeibare eyeliner of oogpotlood en teken een dunne lijn langs het bovenste en onderste ooglid. Mascara helpt je met het herstellen van een volle look voor dunner wordende oogwimpers. Breng eerst aan op de bovenkant en daarna op de onderkant van de wimpers. Veeg met de punt van het penseel naar achteren en naar voren over de onderste wimpers. Zo nodig kun je ook versterker voor wimpers gebruiken, die je onder je mascara aanbrengt.

10 Tips That Are Pretty Powerful9.  Lippenstift helpt je gezicht in evenwicht te brengen. Teken eerst de contouren van je lippen met een zacht lippenpotlood dat past bij je lippenstift. Zo voorkom je dat de kleur uitloopt. Kies dan een romige, vochtinbrengende lippenstift in dezelfde kleurfamilie als je blush. Je kunt ook een lipstain proberen, die blijft een groot deel van de dag zitten.

10.  In plaats van je nagels te bedekken met acryl of een soortgelijke nailwrap, gebruik je een lichte nagellak waarmee je ongelijkmatigheden camoufleert. Gebruik alleen nagellakverwijderaar zonder aceton om te voorkomen dat je nagels uitdrogen.